Veilig met het Politie Keurmerk.

 

Veilig wonen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet.
Elk jaar wordt er in Nederland volgens de cijfers van het CBS ongeveer 85.000 tot 90.000 keer ingebroken. Misschien is het u ook al eens overkomen. En anders kent u vast wel iemand die het heeft meegemaakt. Ramen en deuren vernield. Waardevolle bezittingen zomaar ineens verdwenen. Gelukkig kunt u zelf veel doen om inbraak te voorkomen.

Woninginbraak komt veel voor. De impact van het binnentreden van een onbekende in uw woning, die daar ook nog eens uw spullen doorzoekt, is enorm. De emotionele schade is vaak vele malen groter dan de materiƫle schade.

Het politie Keurmerk Veilig Wonen is een concept dat zich al vele malen heeft bewezen.
De kans op een geslaagde inbraak bij een PKVW beveiligde woning neemt substantieel af. We komen voorbeelden tegen van 90% minder kans op een geslaagde inbraak. Een aantal verzekeringsmaatschappijen geven daarom korting op uw inboedelverzekering indien u het certificaat beveiligde woning van het PKVW kunt laten zien.

Waar wordt op gelet bij het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

 • W1 Deuren: Inbraakwerendheid en zichtbaarheid
  Bereikbare deuren die toegang tot de woning verschaffen, zijn tenminste drie minuten inbraakwerend. Vanachter de voordeur kunnen bewoners zien wie er voor de deur staat.
 • W2 Ramen en ventilatieopeningen: Inbraakwerendheid
  Bereikbare ramen en ventilatieopeningen, die toegang
  tot de woning verschaffen, zijn tenminste drie minuten inbraakwerend.
 • W3 Kelderramen, luiken, lichtkoepels en dakramen: Inbraakwerendheid
  Bereikbare kelderramen, luiken, lichtkoepels en dakramen, die volgens de definitie toegang tot de woning kunnen geven, zijn tenminste drie minuten inbraakwerend.
 • W4 Deuren en verlichting
  Bereikbare deuren die toegang tot de woning kunnen geven en die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg of vanuit andere woningen, zijn bij duisternis verlicht.
 • W5 Rookmelders
  Bewoners worden tijdig gealarmeerd als rook ontstaat.
 • W6 Voorlichting en informatie
  Bewoners worden voorgelicht over veilig gedrag.

Tel 06-41124055
info@veiligwonenvoorschoten.nl

Vragen? Neem contact op.